Handleiding voor de aankoop van een tuin

 

Als je graag een tuin wil kopen op ons mooie park, moet je daarvoor een aantal stappen doorlopen. 

 

1. Inschrijven bij de Bond van Volkstuinders

 

Voor je lid kan worden van Tuinpark Lissabon moet je eerst lid worden van de Bond van Volkstuinders (BVV). Om lid te worden van de BVV, ga naar: https://www.bondvanvolkstuinders.nl/ik-wil-graag-een-tuin/inschrijven/

 

2. Ontvangst bevestigingsbrief van de Bond van Volkstuinders

 

Na het invullen van het betreffende formulier op de website van de Bond van Volkstuinders en betaling van de contributie ontvang je een bevestigingsbrief via de mail. Deze bevestigingsbrief heb je nodig om je te kunnen inschrijven bij Tuinpark Lissabon.  Je staat op dat moment wel ingeschreven als aspirantlid van de Bond van Volkstuinders, maar je staat nog niet op de wachtlijst voor Tuinpark Lissabon.

 

3. Aanmelding voor de wachtlijst voor Tuinpark Lissabon

 

Pas als je de bevestigingsbrief van de Bond van Volkstuinders hebt ontvangen, kun je je inschrijven als aspirantlid voor Tuinpark Lissabon en kom je op de wachtlijst. Om aspirantlid te worden, doorloop je de volgende stappen:

 

Stap 1: downloaden en invullen van het inschrijfformulier

 Download het inschrijfformulier, print het uit en vul het in

 

Download
Inschrijfformulier wachtlijst
Inschrijfformulier 3.06.2020.pdf
Adobe Acrobat document 33.4 KB

Stap 2: stuur ons een mail met het verzoek lid te worden 

Stuur ons een e-mail naar tuinparklissabonaspiranten@gmail.com met het verzoek te worden ingeschreven als aspirantlid.

 

Voeg bij je mail:

     1.  Het volledig ingevulde, ondertekende inschrijfformulier wachtlijst (stap 1)

.     2.  Een kopie van het bewijs van inschrijving van de Bond van Volkstuinders (de brief met je inschrijvingsnummer)

 

Als je je liever schriftelijk aanmeldt, doe dan het volledig ingevulde inschrijfformulier en het bewijs van inschrijving van de Bond van Volkstuinders in de brievenbus van het tuinpark of stuur het op naar:

 

Tuinpark Lissabon, t.a.v. administratie aspiranten, Sloterweg 865, 1066 CB Amsterdam

 

Stap 3: je ontvangt een bevestiging van ontvangst en een verzoek tot het betalen van het lidmaatschap

Je ontvangt een bevestiging wanneer wij het ingevulde inschrijfformulier en het bewijs van inschrijving hebben ontvangen. Je betaalt dan de eenmalige inschrijfkosten van € 20,-. 

 

Stap 4: inschrijving op de wachtlijst

Als wij je inschrijfgeld hebben ontvangen, kunnen wij je inschrijven als aspirantlid van Tuinpark Lissabon. Je ontvangt van ons een rangnummer op onze wachtlijst. Dit nummer moet je vermelden wanneer je je aanmeldt als koper van een tuin. 

 

Nog even dit…

 

Tuinen worden te koop aangeboden in het tuinseizoen, tussen 1 april en 1 oktober. De tuinen die te koop staan, zetten wij gedurende twee weken op de website onder "Tuinen te koop" en hangen wij in de mededelingenkastjes op ons park. 

 

Invoering woonplaatsbeginsel


Sinds 12 juni 2021 is het woonplaatsbeginsel ingevoerd voor het krijgen van een tuin op de tuinparken aangesloten bij de Bond van Volkstuinders. Na die datum kunnen alleen inwoners van de gemeenten Amsterdam, Ouder-Amstel, Landsmeer of Almere (gemeenten waar bij de Bond aangesloten volkstuinparken liggen) nieuw ingeschreven worden op onze wachtlijst. 

 

Het woonplaatsbeginsel geldt niet voor aspiranten die zich voor 12 juni 2021 hebben laten inschrijven op onze wachtlijst.