Natuurlijk Tuinieren

 

Natuurlijk Tuinieren is de basisfilosofie van Tuinpark Lissabon en daar zijn we trots op! Ons mooie tuinpark heeft zelfs "drie stippen" behaald binnen het Nationaal Keurmerk van Natuurlijk Tuinieren, en we en we werken er hard aan om de vierde - het maximale aantal - te behalen. 

 

Maar wat is nu Natuurlijk Tuinieren? Het Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland (de AVVN) heeft het heel mooi omschreven:

 

Natuurlijk tuinieren. Dat is tuinieren met de natuur. Dat is zorgen voor biodiversiteit, zoveel mogelijk soorten bij en door elkaar, waardoor een natuurlijk evenwicht ontstaat en bestrijding van ziekten en plagen niet nodig is. Met de juiste planten, inrichting en onderhoud creëer je een kleurrijke en levendige tuin. Groen waar iedereen het hele jaar van geniet: planten, dieren en jij.

 

Tuinpark Lissabon lag vroeger aan de rand van Amsterdam, maar is inmiddels omsloten door woonwijken. We hebben als groene oase dus ook een belangrijke rol in onze omgeving: des te natuurlijker ons tuinpark, des te beter voor de buurt! Want als wij met elkaar zorgen voor een natuurlijk tuinpark, is dat beter voor de flora en fauna, de luchtkwaliteit én de kennismaking van jong en oud met de kracht van puur natuur. 

 

Wil je meer weten over de mooie kanten van Natuurlijk Tuinieren? Kom dan vooral naar onze Natuurwerkdagen! Kijk ook verder bij de projecten voor een kijkje in de mooiste hoekjes van ons tuinpark. En voor alle kennis en kunde die er maar bestaat, verwijzen we je graag naar de website van de AVVN: www.avvn.nl