Mei 2021

Stand van zaken Uitvoeringsstrategie gemeente Amsterdam

 

De onderhandelingen tussen de Bond van Volkstuinders en de gemeente Amsterdam zijn nog in volle gang en beginnen zijn eindconclusie te bereiken. De gemeente heeft namelijk haast. De wethouder wil dat de gemeenteraad een besluit neemt over haar Uitvoeringsstrategie Volkstuinparken voor de zomervakantie. Het Bondsbestuur verwacht dat de wethouder op 4 mei haar definitieve standpunt gaat innemen. Dat betekent dus dat alle volkstuinders goed moeten opletten de komende weken. Want misschien moeten wij weer in actie komen. De actie is dan nodig om te voorkomen dat de gemeenteraad de Uitvoeringsstrategie gaat goedkeuren.

 

Want hoe staat het er inhoudelijk voor? Het belangrijkste punt van onderhandeling is nu de huurverhoging: de gemeente heeft een huurverhoging voorgesteld van 100%, dus van € 0,48 per m2 naar € 0,96 per m2. De Bond wil geen enkele huurverhoging accepteren omdat zij een gedegen onderbouwing van de huurverhoging mist: de gemeente kan niet goed uitleggen waarvoor zij de huurverhoging doorvoert en hoe zij de huurverhoging berekent. De Bond van Volkstuinders heeft daarom, in overleg met de tuinparkbesturen, besloten een rechtzaak te beginnen als de gemeente de huurverhoging toch doorvoert.

Projecten

1. Groen Werkt

 

Met 

 

2. Festival Struinen in de tuinen

Struinen in de Tuinen is hét tuinenfestival, waarbij tuinen worden omgetoverd tot een tijdelijk openluchttheater met een wel zeer intiem karakter! Iedereen kan genieten van diverse optredens van lokale talenten, tot singer-songwriters met een gouden strot, van theatermakers die je verrassen, tot koren die je omverblazen! Elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten en alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

 

In september 2020 zou er op tuinpark Lissabon een festival plaatsvinden. Coronamaatregelen lieten dit echter niet toe.

 

Voor 2021 willen we op zondag 5 september voor alle tuinders en buurtbewoners weer een theatermiddag organiseren. Wie weet gaat dat dit jaar wel door! Beleef het karakter van jouw stad, de gastvrijheid van de bewoners en ontmoet talentvolle lokale muzikanten als bezoeker van Struinen in de Tuinen.